Višta su perlinių kruopų, granatų bei jautienos įdaru

Višta su perlinių kruopų, granatų bei jautienos įdaru
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 3
  • Granatai, sėklos
  • Juodieji pipirai, malti
  • Kalendra, sėklos, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kalendra, šviežia
  • Kalendra, šviežia, smulkinta, 2 valgomieji šaukštai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Vištiena, 500 gramų
  • Jautienos faršas, 350 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 6 valgomieji šaukštai
  • Perlinės kruopos, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Aliejus, augalinis, 3 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, ožkos pieno, 3 valgomieji šaukštai
  • Kvapieji pipirai, malti, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kuminas, maltas, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:

Perlines kruopas kelis kartus perplauname po tekančiu vandeniu ir užmerkiamos nakčiai.
Kitą dieną kruopas nusunkiame ir perplauname tekančiu vandeniu.
Viename dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų, citrinų sultis, kuminą, smulkintą kalendrą, druską bei juoduosius pipirus, šiuo marinatu įtriname vištą ir paliekame bent 1-2 val. pasimarinuoti.
Įkaitiname keptuvę, ištirpiname sviestą ir apie 1-2 min. maišanš pakepiname jame perlines kruopas.
Tuomet supilame 4 šaukštus verdančio vandens, įberiame druskos ir atidengę verdame kruopas, kol išgaruoja vanduo.
Atskirai apie 3 min. pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką.
Į keptuvę su svogūnu bei česnaku sudedame jautienos faršą ir pakepiname apie 5 min.
Pagardiname kvapiaisiais bei juodaisiais pipirais, kalendros sėklomis, sudedame perlines kruopas ir išmaišome.
Gautą mišinį atvėsiname ir juo įdarome vištą.
Dedame vištą į kepimo indą, supilame marinatą, uždengiame folija ir kepame apie 1 val. 200 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą vištą sudedame į didelę lėkštę ir apibarstome smulkinta kalendra bei granatų sėklomis.
Gero apetito!

Receptą atsiuntė: Laima
» Rašyti komentarą