Višta su grybais ir džiovintais vaisiais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Abrikosai, džiovinti, 12 vienetų
- Cinamonas
- Figos, džiovintos, 12 vienetų
- Juodieji pipirai, malti
- Krapai, smulkinti, 0.5 stiklinės
- Muskatas
- Ryžiai, 1 stiklinė
- Slyvos, džiovintos, 6 vienetai
- Svogūnai, 3 vienetai
- Vištiena, 1.5 kilogramo
- Alyvuogių aliejus, 0.5 stiklinės
- Baltas vynas, sausas, 1 stiklinė
- Pievagrybiai, 300 gramų
- Druska
- Razinos, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Vištą gerai nuplauti ir išdžiovinti. Sumaišyti druską su pipirais ir ištrinti vištą iš išorės ir vidaus.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti jame svogūnus. Tada sudėti pasmulkintus džiovintus vaisius ir grybus. Troškinti apie 5 min. Sudėti ryžius ir krapus, supilti vyną ir patroškinti ant silpnos ugnies 10 min. Pasūdyti, įberti pipirų, cinamono ir muskato.
Gauta mase įdaryti vištą, užtvirtinti mediniais pagaliukais. Vištą padėti ant kepimo skardos kartu su likusiu įdaru, įpilti šiek tiek vandens ir kepti orkaitėje apie 75 min 180 laipsnių temperatūroje.
» Rašyti komentarą