Viščiukas užsėdęs alaus skardinę

Viščiukas užsėdęs alaus skardinę
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 5
  • Čiobreliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Imbieras, 2 valgomieji šaukštai
  • Juodieji pipirai
  • Vištiena, viščiukas, 1.5 kilogramo
  • Alyvuogių aliejus, extra virgin, 3 valgomieji šaukštai
  • Alus, skardinė, 500 mililitrų
  • Druska, šviežiai grūsta
  • Čili, džiovintas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Raudonėliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:

Nuo penktadienio manoji pamarinavo viščiuką, tad nužiurėjom receptą iš Jamie Oliver "America" knygutės, kuomet viščiukas pamautas ant Budweiser alaus skardinės ir iškeptas ant griliaus, vietoj griliaus nutarėm naudoti orkaitę, gal vasarą ir ant griliaus pamėginsim? :)

Marinatas: visus prieskonius kartu sudėti į indelį, supilti extra virgin alyvuogių aliejų ir gerai išmaišyti. Marinatu aptepti viščiuką iš vidaus bei išorės ir palikti šaldytuve 2 parom, bent jau mes tiek marinavome. Į viščiuko kaklą prikišau džiovintų raudonėlių, kaip kad ir knygutėje, na kadangi ne šviežius raudonėlius dėjau, dėl to jie apdegė, todėl ateityje taip nebedarysiu. Oliveris buvo teisus, sparniukai atrodė per daug apdegę, tačiau skonis buvo tikrai geras :)

Prieš tai kai užmausite viščiuką ant skardinės, alų būtinai reikia nugerti apie trečdalį skardinės ar nupilti į stiklinę ir kai užsimanysite vėliau išgersite ;) Kadangi jis ir taip putos, todėl jei nenupilsit, tuomet neįsivaizduoju koks, kepimo metu, gali įvykti fontanas.

Orkaitę įkaitinti + 200 C ir kepti 1 val. 10 min arba kai lengvai šlaunelė nusiirs vos ja palietus. Rekomenduoju viščiuką pastatyti ant skardos, kadangi bėks alus ir t.t.

Prie viščiuko tinka šviežios ar marinuotos daržovės, šviežia duona su padažais, mes vartojom spanguolių ir kriaušių.

Receptą atsiuntė: mindaugas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Mantas :)
2014-09-06 13:30
Fantastika!
Tomas
2012-04-25 14:28
Buvo skanu, ačiū Būtinai reik pasitikrinti ar tilps višta, kitaip kaip man teks lenkti skardinę, o kepant vėliau ji nebeišlaiko svorio, tad teko paguldyti, visgi gavos tikrai puikiai. Aš kitą kartą dėsiu daugiau "šviežio" čili į marinatą
Mindaugas
2011-08-29 17:07
Dekui dekui Neringoska uz recepta Dziaugiuos, jog patiko!
Neringoska
2011-07-14 19:37
ai na tai va taip ir pamirsau parashyti kaip pavyko, dabar vel receptuko prisireike:} receptas tikrai nerealus! tik jei turit orkaite su navarotais kaip venteliatorius butinai naudokit! bent man pas drauge kepant su venteliatoriais skaniausia gavosi apskrudus is virsaus ir sultinga viduje. aciu autoriui. aplodismentai!
amen.
Neringoska
2011-05-21 19:45
va antra diena kaip vistyte shaldytuve marinuojasi:} nesiuosi i svecius, tikiuosi nenuvils:}