Virtų bulvių cepelinai su varške

Virtų bulvių cepelinai su varške
paruošta...
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Krakmolas, 200 gramų
  • Bulvės, virtos(su lupenomis) , 2 kilogramai
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Varškė, arba varškės sūris, 0.5 kilogramo
  • Vanduo, (karštas), 100 mililitrų
  • Druska
  • Peletrūnas, džiovintas arba švieias
  • Grietinė
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves švariai nuplauti ir išvirti.Ataušinti,nulupti ir sumalti.Geriau ,kai išverda ir pastovi ilgiau.Virti apie 2 kg,išvirus lieka apie 1,5-1,6 kg.

  2. Į sumaltas bulves berti krakmolą,gerai išminkyti,pilti verdantį vandenį,įmušti kiaušinius 2 vnt.,druską berti pagal skonį ir gerai išmaišyti.

  3. darui - varškės sūrį sutarkuoti,o jei varškė - išminkyti ,peletrūną - smulkinti ir berti į varškę,įmušti 1 kiaušinį,druskos,gerai išmaišyti.

  4. Formuoti cepelinus,dėti įdaro,apvolioti krakmole.Užvirinti vandenį ir virti apie 15 min. Skanauti su grietine, spirgučiais, kaip kas mėgsta.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Zita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Laura
2015-12-19 17:16
Ačiū, virsiu