Virtų bulvių cepelinai su varške

paruošta...
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Krakmolas, 200 gramų
- Bulvės, virtos(su lupenomis) , 2 kilogramai
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Varškė, arba varškės sūris, 0.5 kilogramo
- Vanduo, (karštas), 100 mililitrų
- Druska
- Peletrūnas, džiovintas arba švieias
- Grietinė
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Bulves švariai nuplauti ir išvirti.Ataušinti,nulupti ir sumalti.Geriau ,kai išverda ir pastovi ilgiau.Virti apie 2 kg,išvirus lieka apie 1,5-1,6 kg.
Į sumaltas bulves berti krakmolą,gerai išminkyti,pilti verdantį vandenį,įmušti kiaušinius 2 vnt.,druską berti pagal skonį ir gerai išmaišyti.
darui - varškės sūrį sutarkuoti,o jei varškė - išminkyti ,peletrūną - smulkinti ir berti į varškę,įmušti 1 kiaušinį,druskos,gerai išmaišyti.
Formuoti cepelinus,dėti įdaro,apvolioti krakmole.Užvirinti vandenį ir virti apie 15 min. Skanauti su grietine, spirgučiais, kaip kas mėgsta.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-12-19 17:16