Virtos bulvinės bandutės


- Bulvės, 1 kilogramas
- Juodieji pipirai, malti
- Krakmolas, bulvių, 3 valgomieji šaukštai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Pienas, 0.5 stiklinės
- Kiaulienos šoninė, 100 gramų
- Druska
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Prieskoniai, „Vegeta“
Sutarkuoti tarkavimo mašina 600 g žalių nuskustų bulvių ir svogūną.
400 g bulvių išvirti pasūdytame vandenyje su lupenomis.
Su marle išgręžti sutarkuotas bulves, kol bus sausos.
Sutarkuotų bulvių skystį palikti pastovėti, kol nusės and dugno krakmolas.
Išvirtas bulves nulupti, sumalti su malimo mašina ir sumaišyti su tarkuotomis žaliomis bulvėmis, suberti krakmolą (jei bulvės nekrakmolingos naudokite sausą krakmolą), suberti druską, pipirus ir viską išminkyti.
Išminkius tešlą gaminti apvalius, plokščios formos kleckus ir virti užvirusiame pasūdytame vandenyje apie valandą arba ilgiau.
Padažui kiaulienos šoninę pakepinti keptuvėje, miltus sumaišyti su grietine, sudėti prieskonius, supilti pieną ir viską pakaitinti keptuvėje, kol masė sutirštės.
Skanaus.