Virgutės keksas

Virgutės keksas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
  • Pienas
  • Šokoladas, juodasis, 1 vienetas
  • Aliejus, 0.5 stiklinės
  • Razinos, 1 sauja
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Iš pradžių pasiruošiame razinas: apiplikome jas verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti vandenyje. Tuo metu ruošiame tešlą:

3 kiaušinius išplakame su stikline cukraus. Įpilame pusę stiklinės aliejaus ir vėl maišome. Tada dedame dvi stiklines miltų. Įpilame truputį pieno - tešla turi būti grietinės tirštumo. Atskirame puodelyje sumaišome šaukštą miltų ir šaukštelį kepimo miltelių ir tuomet dedame į tešlą.

Išmirkytas razinas dedame į kiaurasamtį, nuplauname ir beriame ant jų šaukštą miltų - razinos taps miltuotos ir tešloje pasiskirstys tolygiai, nesusivels į vieną gumulą, o miltų perteklius išbyrės pro kiaurasamčio skylutes. Tokias miltuotas razinas dedame į tešlą, išmaišome. Kepimo formą patepame trupučiu aliejaus, supilame tešlą ir kepame orkaitėje maždaug 40 minučių.

Iškeptą keksą išimame iš kepimo formos, įdedame į lėkštę. Į formoje esančią skylę įstatome atitinkamo dydžio stiklainį ar stiklinę. Tuomet ant kekso pilame tirpintą šokoladą, kuris dailiai nubėga į kraštus, o ne į vidų. Išimame stiklainį ir keksą paliekame pastovėti, kad šokoladas sustingtų.

Receptą atsiuntė: Virginija
» Rašyti komentarą