Vilkžuvės užkandinis tortas


- Tešla, lakštai, kapoti, 3 vienetai
- Žuvis, vilkžuvė (arba bet kokia kita), 400 gramų
- Lęšiai, 300 gramų
- Majonezas, 200 gramų
- Grietinė, 150 gramų
- Česnakai, 4 skiltelės
- Druska
- Pipirai
- Žalumynai, petražolės, krapai ar lt.
- Daržovės, įvairios
Lęšius pamerkti vandeny ir palaikyti apie valandą laiko.
Kol lęšiai mirksta, pagaminam padažą: visus padažui reikalingus ingredientus sumaišome ir pagardiname česnakais, pipirais bei druska pagal skonį (nepamirškite, kad lakštai nėra sūrus, tai padažas turėtų būti kiek sūresnis).
Vilkžuvę supjaustyti gabaliukais ir padalinti į dvi vienodas dalis.
Lęšius išvirti (užpilti jau verdančiu vandeniu, pasūdyti ir virti apie 10min, ne ilgiau, nes ištižę praras formą ir bus kaip košė – sugadinsite ir vaizdą, ir skonį).
Imam metalinę atidaromą formą. Pradedam sluoksniuoti mūsų užkandinį tortą:
1. Dedam vieną kapotos tešlos lakštą.
2. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
3. Dedam viena dalį vilkžuvės.
4. Dedam antrą kapotos tešlos lakštą.
5. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
6. Sudedam lęšius.
7. Dedam antrą vilkžuvės dalį.
8. Dedam trečią kapotos tešlos lakštą.
9. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
10. Išlyginame padažą bei apibarstome džiuvėsėliais.
Formą uždengiame maistine plėvele bei dedam į šaldytuvą (geriausiai per naktį).Kitą dieną atidarome formą, išimam tortą, dedam į lėkštę ir papuošiame.
Skanaus.