Vilkžuvės užkandinis tortas

Vilkžuvės užkandinis tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Tešla, lakštai, kapoti, 3 vienetai
  • Žuvis, vilkžuvė (arba bet kokia kita), 400 gramų
  • Lęšiai, 300 gramų
  • Majonezas, 200 gramų
  • Grietinė, 150 gramų
  • Česnakai, 4 skiltelės
  • Druska
  • Pipirai
  • Žalumynai, petražolės, krapai ar lt.
Papuošimui:
  • Daržovės, įvairios
Gaminimo instrukcija:
  1. Lęšius pamerkti vandeny ir palaikyti apie valandą laiko.

  2. Kol lęšiai mirksta, pagaminam padažą: visus padažui reikalingus ingredientus sumaišome ir pagardiname česnakais, pipirais bei druska pagal skonį (nepamirškite, kad lakštai nėra sūrus, tai padažas turėtų būti kiek sūresnis).

  3. Vilkžuvę supjaustyti gabaliukais ir padalinti į dvi vienodas dalis.

  4. Lęšius išvirti (užpilti jau verdančiu vandeniu, pasūdyti ir virti apie 10min, ne ilgiau, nes ištižę praras formą ir bus kaip košė – sugadinsite ir vaizdą, ir skonį).

  5. Imam metalinę atidaromą formą. Pradedam sluoksniuoti mūsų užkandinį tortą:

    1. Dedam vieną kapotos tešlos lakštą.
    2. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
    3. Dedam viena dalį vilkžuvės.
    4. Dedam antrą kapotos tešlos lakštą.
    5. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
    6. Sudedam lęšius.
    7. Dedam antrą vilkžuvės dalį.
    8. Dedam trečią kapotos tešlos lakštą.
    9. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
    10. Išlyginame padažą bei apibarstome džiuvėsėliais.
    Formą uždengiame maistine plėvele bei dedam į šaldytuvą (geriausiai per naktį).

  6. Kitą dieną atidarome formą, išimam tortą, dedam į lėkštę ir papuošiame.

    Skanaus.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Julija
» Rašyti komentarą