Vienuoliškai po tešlos kepure troškinta stirniena

Vienuoliškai po tešlos kepure troškinta stirniena
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Čiobreliai
  • Juodieji pipirai
  • Morkos, 4 vienetai
  • Pastarnokas, ar petražolių šaknys, 4 vienetai
  • Svogūnai, 4 vienetai
  • Baravykai, 200 gramų
  • Druska
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Kadagio uogos, 20 vienetų
  • Stirniena, ar veršiena, 800 gramų
Gaminimo instrukcija:

Tešlos kepurei papildomai reiks:
2 stiklines miltų,
100 g grietinės,
2 kiaušinių,
2 šaukštų sviesto,
druskos.

Mėsą supjaustyti pusės delno dydžio gabalais, išmušti, pagardinti druska ir apkepinti įkaitintame svieste iš abiejų pusių, kad susidarytų skrudi plutelė. Į aštuonis keraminius puodelius sudėti keptą mėsą, griežinėliais supjaustytus baravykus (šaldytų baravykų yra visose maisto parduotuvėse), svogūnus, morkas ir pastarnokus, pagardinti druska, kadagių uogomis ir čiobreliais, užpilti vandeniu taip, kad apsemtų.

Iš miltų, grietinės, sviesto, kiaušinių ir druskos išmaišyti tešlą, iškočioti 8 paplotėlius, jais uždengti puodelius ir troškinti 180 laipsnių orkaitėje 30-40 minučių. Patiekti su šviežiai raugintais kopūstais.

Receptą atsiuntė: Vincentas Sakas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Nijole
2010-07-23 11:49
Uz recepto foto 10 balu..
Arvydas
2009-06-16 14:27