Veršienos suktinukai (zrazai) su faršu ir ryžiais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Juodieji pipirai
- Ryžiai, virti, 0.5 stiklinės
- Svogūnai
- Veršiena, 500 gramų
- Kvietiniai miltai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanduo, arba sultinys, 2 stiklinės
- Druska
- Aliejus
- Mėsa, malta (faršas), 100 gramų
- Padažas, aštrus, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Veršieną supjaustyti plonais griežinėliais ir išmušti. Faršą sumaišyti su virtais ryžiais, įpilti 2-3 šaukštus vandens, įdėt druskos, pipirų ir/ar mėgstamų priekonių. Ant kiekvieno mėsos griežinėlio uždėti po krūvelę įdaro, susukti ir persmeigti smeigtuku arba susukti siūlu. Suktinukus apkepinti įkatintame aliejuje, užpilti verdančiu sultiniu ar vandeniu, įdėt prieskoniu ir troškinti apie 1 val. Paskui išimti, ištraukti smeigtukus ar siūlus. Į skystį , kuriame buvo troškinama, pridėti miltų, aštraus padažo ir kaitinti kol sutirštės. Padažu užpilti suktinukus arba patiekti atskirai.
» Rašyti komentarą