Vengriškas varškės pyragas

Vengriškas varškės pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 40 gramų
  • Kvietiniai miltai, 150 gramų
  • Druska
  • Sviestas, 75 gramai
  • Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

Įdarui:
500 g sausos varškės (naudojau varškės sūrį);
100 g cukraus;
3 tryniai;
1 citrinos tarkuota žievelė;
100 ml grietinės;
sauja razinų (nedėjau);

Morengų sluoksniui:
3 kiaušinių baltymais;
50 g cukraus pudros;
abrikosų džemo.

Pagrindui sviestą sutarkuoti, sudėti į miltus su cukrumi ir trinti, kol neliks sausų miltų. Įdėti grietinę ir išminkyti. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.Įdarui visus produktus išsukti iki vientisos masės. Morengų sluoksniui baltymus išplakti su cukraus pudra iki standžių putų.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Iškloti skardą tešla, ją šakute subadyti ir kišti į orkaitę 10 minučių. Ištraukus padengti varškės mase, orkaitės temperatūrą sumažinti iki 180 laipsnių ir kepti dar 15 minučių. Ištraukus pyragą padengti abrikosų džemu ir plaktais balymais. Galima daryti kaip tinklelį, galima juostelėmis arba padengti tolygiai baltymais. Kepti 160 laipsnių temperatūroje 5-10 min. Atšaldyti.

Receptą atsiuntė: http://forelle.blogas.lt
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Edita
2012-04-07 20:07
Einu kept, bus velykinis pyragas.
Justė
2011-07-20 14:28
Skanus pyragas k:
Eglė
2010-12-29 09:56
vienas skaniausių pyragų kuriuos esu kepus, visų svečių buvo išgirtas labai labai... tikrai verta kepti
kristute
2010-12-05 10:45
nu dieviskas pyragas .nesitikejau ,kad toks skanus bus.pabandykit ir jus,nesigailesit
Regina
2010-11-10 14:52
pabandysim, turi būti skanu