Vengriškas guliašas

Vengriškas guliašas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai
  • Morkos, 1 vienetas
  • Paprika, 1 vienetas
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Kiauliena, 300 gramų
  • Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
  • Pomidorų padažas, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 200 mililitrų
  • Druska
  • Aliejus, kepimui
  • Prieskoniai, paprika
  • Čili, džiovintas, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Supjaustau kubeliais kiaulieną apie 300g. ir ant didžiausios ugnies apkepiau ją keptuvėje. Kai mėsa apskrunda, ištraukiu ją iš keptuvės, padedu į lėkštę ir į tą patį aliejų keptuvėje sudedu griežinėliais supjaustytas 2 svogūnų galvas, 1 šiaudeliais supjaustytą morką ir 1 supjaustytą papriką. Visą tai kepu ant didelės ugnies, dažnai pamaišau, kad nepridegtų. Svogūnai įgauna tokią rudą spalvą bei mėsos kvapą. Tada į daržovių mišinį įdedu druskos, maltos paprikos (šios nepagailim, nes būtent paprikos prieskoniai yra pagrindiniai prieskoniai gaminant guliašą), juodųjų pipirų ir 1 džiovintą aitrųjį pipirą (jo nesmulkinu, tiesiog troškinu, o po to išimu) . Po to įdedu pomidorų padažo, porą šaukštų miltų, viską išmaišau, sudedu į keptuvę ankščiau keptą mėsą ir įpilu 200 ml. karšto vandens. Viską troškinu apie 40 min. Aštresnio maisto mėgėjams patariu sutraiškyti aitrųjį pipirą, o kas mėgsta tiesiog jausti lengvą aitrumą - pipiro nesmulkinkite. O kol guliašas troškinasi, išsiverdu makaronus ir pasiruošiu garnyrą.

Receptą atsiuntė: Liubaska
» Rašyti komentarą
» Komentarai
RK
2019-09-07 11:26
Geras receptas, tik produktų proporcijas geriau pačiam su protu pasikoreguot
zaxa
2015-09-13 14:56
labai skanus. Puikus eceptas. Ypatingai kai gamna vyras....