Velykų keksas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Citrinos, džiovintos, glajui, 1 sauja
- Citrinos, pertepimui, 1 vienetas
- Cukraus pudra, glajui, 200 gramų
- Cukrus, 250 mililitrų
- Cukrus, pertepimui, 100 mililitrų
- Spanguolės, džiovintos, pertepimui, 100 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 750 mililitrų
- Kefyras, 250 mililitrų
- Jogurtas, saldus, 250 mililitrų
- Brendis, glajui, 1 valgomasis šaukštas
- Druska
- Sviestas, 100 gramų
- Kepimo milteliai, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Viskas kuo paprasčiausiai: Pirmiausia sumalti mėsmale citriną su visa žievele, cukrumi ir spanguolėmis.
Birius produktus sumaišyti ir atskirai sumaišyti šlapius. O po to - viską kartu, tik per daug neįsijausti, kad tik susijungtų. Dalį tešlos sukrėsti į formas, pagal galimybę išlyginti, nors ta galimybė pas mane neatsiranda kažkodėl... Užtepti citrinų ir spanguolių masės ir sudėti likusią tešlą. Kepti apie 50 minučių 175-180° C orkaitėje. Patikrinti mediniu pagaliuku ar keksai iškepę.
Glajui sumaišyti cukrų su brendžiu ir palaipsniui pilti citrinos sultis, nuolat maišant. Dar karštus keksus patepti glajumi ir užberti cukrinukų. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2012-04-05 10:54