Velykų keksas

Velykų keksas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, džiovintos, glajui, 1 sauja
  • Citrinos, pertepimui, 1 vienetas
  • Cukraus pudra, glajui, 200 gramų
  • Cukrus, 250 mililitrų
  • Cukrus, pertepimui, 100 mililitrų
  • Spanguolės, džiovintos, pertepimui, 100 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 750 mililitrų
  • Kefyras, 250 mililitrų
  • Jogurtas, saldus, 250 mililitrų
  • Brendis, glajui, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska
  • Sviestas, 100 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

Viskas kuo paprasčiausiai: Pirmiausia sumalti mėsmale citriną su visa žievele, cukrumi ir spanguolėmis.
Birius produktus sumaišyti ir atskirai sumaišyti šlapius. O po to - viską kartu, tik per daug neįsijausti, kad tik susijungtų. Dalį tešlos sukrėsti į formas, pagal galimybę išlyginti, nors ta galimybė pas mane neatsiranda kažkodėl... Užtepti citrinų ir spanguolių masės ir sudėti likusią tešlą. Kepti apie 50 minučių 175-180° C orkaitėje. Patikrinti mediniu pagaliuku ar keksai iškepę.
Glajui sumaišyti cukrų su brendžiu ir palaipsniui pilti citrinos sultis, nuolat maišant. Dar karštus keksus patepti glajumi ir užberti cukrinukų. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Danutė
» Rašyti komentarą
» Komentarai

2012-04-05 10:54
labai skanus keksas