Velykų "Boba"

Velykų "Boba"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Sviestas, 200 gramų
  • Miltai, 400 gramų
  • Citrinos žievelė, 1 vienetas
  • Džiovinti vaisiai, 1 sauja
  • Šokoladas, pieniškas, 50 gramų
  • Pabarstukai, 1 žiupsnelis
  • Džiūvėsėliai, 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
  1. Minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniais iki baltos masės.
    Po truputį berti persijotus miltus (jų gali prireikti ir mažiau, priklausomai nuo kiaušinių dydžio ir sviesto riebumo).
    Masė turi gautis ganėtinai tiršta.
    Įmaišyti džiovintus vaisius.
    Kekso formą ištepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais.
    Sukrėsti masę, kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus, ir įsmeigtas medinis pagaliukas bus sausas.
    Atvėsinti ir tik tada išimti iš formos.

  2. Šokoladą sulaužyti ir išlydyti karšto vandens vonelėje.
    Juo aplieti atvėsusią "Bobą", papuošti pabarstukais.
    Skanaus!

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą