Velykinis vyniotinis su mėsa ir kiaušiniais


- Juodieji pipirai
- Muskatas
- Petražolės, šakelės, 3 vienetai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaulienos faršas, 200 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, aptepimui, 1 vienetas
- Kiaušiniai, kietai virti, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Druska
- Tešla, sluoksniuota, 300 gramų
- Sezamo sėklos
Orkaitė įkaitinama iki 190 laipsnių pagal Celsijų.
Sumaišykite maltą mėsą (faršą) su kiaušiniu, smulkiai supjaustytomis petražolėmis, druska ir pipirais, įdėkite truputį ( 1-2 žiupsnelius) muskato riešuto ir smulkiai supjaustytą svogūną.
Išmaišykite. Vyniotinio įdaras paruoštas.
Kepimo formą patepkite augaliniu aliejumi.
Paberkite stalą miltai ir iškočiokite tešlą į stačiakampį (~ 2.5 mm storio). Atsargiai įdėkite į formą. Tešlos kraštai turi laisvai kabėti iš formos.
Ant tešlos sudėkite įdarą, ant įdaro tolygiai centre padėkite po 2 kiaušinius.
Sujunkite tešlos kraštus, o tešlos perteklių nupjaukite.
Patepkite suplaktu kiaušiniu.
Kepkite 30-40 minučių arba kol suminkštės (bet būkite įdėmios, viskas priklauso nuo jūsų orkaitės).
Ingredientų kiekis dviems vyniotiniams.
SkAnAuS!
2012-06-07 20:10