Velykinis vyniotinis su mėsa ir kiaušiniais

Velykinis vyniotinis su mėsa ir kiaušiniais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai
  • Muskatas
  • Petražolės, šakelės, 3 vienetai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiaulienos faršas, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, aptepimui, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, kietai virti, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska
  • Tešla, sluoksniuota, 300 gramų
  • Sezamo sėklos
Gaminimo instrukcija:

Orkaitė įkaitinama iki 190 laipsnių pagal Celsijų.
Sumaišykite maltą mėsą (faršą) su kiaušiniu, smulkiai supjaustytomis petražolėmis, druska ir pipirais, įdėkite truputį ( 1-2 žiupsnelius) muskato riešuto ir smulkiai supjaustytą svogūną.
Išmaišykite. Vyniotinio įdaras paruoštas.
Kepimo formą patepkite augaliniu aliejumi.
Paberkite stalą miltai ir iškočiokite tešlą į stačiakampį (~ 2.5 mm storio). Atsargiai įdėkite į formą. Tešlos kraštai turi laisvai kabėti iš formos.
Ant tešlos sudėkite įdarą, ant įdaro tolygiai centre padėkite po 2 kiaušinius.
Sujunkite tešlos kraštus, o tešlos perteklių nupjaukite.
Patepkite suplaktu kiaušiniu.
Kepkite 30-40 minučių arba kol suminkštės (bet būkite įdėmios, viskas priklauso nuo jūsų orkaitės).

Ingredientų kiekis dviems vyniotiniams.

SkAnAuS!

Receptą atsiuntė: Irina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
hufi
2012-06-07 20:10
O kiausinis netrupa pjaustant? visumoje tai skaniai atrodo