Velykinis varškės traputis

Velykinis varškės traputis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 500 gramų
  • Varškė, 400 gramų
  • Cukrus, 350 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Sviestas, 150 gramų
  • Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Iš miltų, sviesto, 3 kiaušinių, sodos ir 250 gr cukraus užminkyti tešlą ir padėti kelioms valandoms į šaldytuvą, o dar geriau į šaldymo kamerą, kad tešla atvėstų.

  2. Įdarui varškę gerai pertrinti su likusiu cukrimi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinio tryniu. Baltymą standžiai išplakti ir atsargiai įmaišyti į varškę.

  3. Du trečdalius tešlos sutarkuoti į kepimo indą, dėti varškę ir užtarkuoti likusią tešlą. Kepti apie 45 min., iki 160 - 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Agnė
» Rašyti komentarą