Velykinis tortas


- Cukrus, 230 gramų
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Grietinėlė, 450 gramų
- Grietinėlė, grietinėlės standiklis, pakeliais, 2 vienetai
- Aliejus, 65 gramai
- Sviestas, 180 gramų
- Kokosas, drožlės, 100 gramų
- Kondensuotas pienas, 385 gramai
- Kepimo milteliai, 20 gramų
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Pirmiausia reikėtų kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu ir gautą masę per naktį palikti pastovėti kambario temperatūroje.
5 kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile. Plakant, silpna srovele supilti aliejų, dar šiek tiek paplakti. Į gautą masę sudėti miltus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti, kol masė taps vientisa.
Gautą masę supilti į apvalų riebalais (aš dažniausiai tepu sviestu) išteptą kepimo indą ir kepti iki 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie pusę valandos. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
Kol kepa biskvitas, reikėtų pasigaminti masę kremui. Grietinėlę šiek tiek paplakti ir supilti grietinėlės standiklį. Išplakti iki standumo. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Praėjus pusei valandos paimame grietinėlę supilame į ją per naktį paliktą sviesto ir kondensuoto pieno masę, sudedame 50 g kokoso drožlių, gerai išmaišome. Kremas baigtas gaminti :)
Torto surinkimas:
1. Pasiruošti torto lėkštę.
2. Dėti pirmąjį biskvitą, tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo.
3. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol kremu padengsime paskutinį biskvitą.
4. Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
5. Papuošti: tortą apibarstyti likusiomis kokoso drožlėmis, su konditeriniu švirkštu apipurkšti norimais zigzagais (galima ir nepurkšti) :)
6. Skanaus!
2012-03-26 23:21


2012-06-04 11:54