Velykinis sūrio pyragas

Velykinis sūrio pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 90 gramų
  • Cukrus, pagrindui, 50 gramų
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 30 gramų
  • Sausainiai, selga, pagrindui, 180 gramų
  • Sviestas, pagrindui, 120 gramų
  • Sūris, Philadelphia, 250 gramų
Gaminimo instrukcija:

Pirmiausia sulaužyti sausainius nedideliais gabalėliais.
Ištirpinti dubenėlyje sviestą su cukrumi. Ištirpintą sviestą supilti ant sulaužytų sausainių ir viską gerai išmaišyti.
Į atskirą dubenį įmušti 5 kiaušinių trynius, sudėti 2 pakuotes philadelphia sūrio, įberti „Kauno Grūdų" aukščiausios rūšies miltų EKSTRA, viską išmaišyti.
Atskirai išplakti 5 kiaušinių baltymus su 90 g cukraus. Išplaktus baltymus įmaišyti į sūrio masę. Masė turi būti skysta.
Kepimo indą (metalinį/stiklinį) ištepti sviestu, sudėti laužytus sausainius sumaišytus su ištirpintu sviestu ir cukrumi. Tuomet ant viršaus pilti sūrio masę. Galima pabarstyti viršų riešutais. Kepti apie 40 minučių 170 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje, kol pyrago viršus paruduos.
Puikiai tinka velykiniam stalui! SKANAUS!

Receptą atsiuntė: Grėtė
» Rašyti komentarą