Velykinis morkų pyragas

Velykinis morkų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Apelsinai, žievelė, 1 vienetas
  • Cukrus, rudasis, 120 gramų
  • Graikiniai riešutai, 150 gramų
  • Morkos, 500 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 200 gramų
  • Sviestas, 180 gramų
  • Razinos, 50 gramų
  • Kepimo milteliai, su kaupu, 1 arbatinis šaukštelis
  • Ciberžolė
Gaminimo instrukcija:

1. Morkas sutarkuoti smulkia trintuve, sudėti į puodą su sviestu ir nuolat maišant troškinti apie 10 - 15 min. Kai morkos suminkštės, nukelti nuo viryklės ir atvėsinti.
2. Atskirame inde išplakti kiaušinius su cukraus pudra ir apelsino žievele ir atsargiai įmaišyti juos į atvėsintas troškintas morkas.
3. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais ir įmašyti juos į kiaušinių - morkų masę. Suberti riešutus ir razinas ir viską gerai išmaišyti.
4. Kepimo formą patepti sviestu, pabarstyti džiuvesėlias ir supilti paruoštą tešlą.
5. Kepti , 175 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje, 40 min. Pyragą atvėsinti, neišimant iš kepimo formos.
6. Puošti tirpintu juoduoju arba baltuoju šokoladu. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Ona M.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
.
2015-03-03 20:00
Ciberžolė paryškina spalvą. Receptą nusirašau, skanus atrodo net nuotraukoje Ir pati jo sudėtis ir gaminimas, patinka, kad kepinamos morkos, kad dedasi sviesto normaliai, o ne kokie ten aliejaus keli šaukštai, kai paskui tą sviestą valgant vis tiek ant viršaus tepti reikia
As
2014-04-18 17:46
O kam ciberzole reikalinga?
Lina
2013-12-07 20:31
Labai skanus Receptas super, ir cukraus nebuvo nei per daug nei per mazai, ir kepiau lygiai 40min ir buvo pats tas
Ona M.
2012-04-12 12:05
Šiaip tą šlapumą sukelia razinos... Galima jų ir mažiau įdėti į pyragą O galima kepti ir vien tik su graikiškais riešutais, tik reikėtų truputį padidinti cukraus. Tuomet pyragas bus sausas ir birus. O aš mėgstu drėgnus pyragus, todėl pasiūliau variantą su razinomis
Reda.
2012-04-11 20:03
Man jis gavosi kiek slapesnis, ne taip, kaip paveiksliuke. Siaip priekaistu neturiu, pyragas isties puikus