Velykinis keksas

Velykinis keksas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
  • Pienas, 150 mililitrų
  • Brendis, 3 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Sviestas, 125 gramai
  • Mielės, 20 gramų
  • Citrinos žievelė, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Pirmiausiai išplakame kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Tuomet įmaišome ištirpintą ir šiek tiek pravėsusį, bet dar skystos konsistencijos sviestą.
Šiltame piene ištirpiname šviežias mieles.
Į kiaušinių plakinį įmaišome citrinos žieveles, brendį ir pieną su mielėmis.
Galiausiai įmaišome, iš lėto berdami, miltus.
1 stiklinės talpa 250 ml.
Gerai išmaišytą tešlą, be gumulėlių supilame ir paliekame 1 valandai, kad pakiltų.
Po to tešlą sudedame į sviestu pateptą kepimo formą.
Kepame apie 40 minučių 170° C orkaitėje.

Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą