Velykinis keksas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
- Pienas, 150 mililitrų
- Brendis, 3 valgomieji šaukštai
- Druska
- Sviestas, 125 gramai
- Mielės, 20 gramų
- Citrinos žievelė, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Pirmiausiai išplakame kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Tuomet įmaišome ištirpintą ir šiek tiek pravėsusį, bet dar skystos konsistencijos sviestą.
Šiltame piene ištirpiname šviežias mieles.
Į kiaušinių plakinį įmaišome citrinos žieveles, brendį ir pieną su mielėmis.
Galiausiai įmaišome, iš lėto berdami, miltus.
1 stiklinės talpa 250 ml.
Gerai išmaišytą tešlą, be gumulėlių supilame ir paliekame 1 valandai, kad pakiltų.
Po to tešlą sudedame į sviestu pateptą kepimo formą.
Kepame apie 40 minučių 170° C orkaitėje.
» Rašyti komentarą