Velykinis keksas

Velykinis keksas
Į kekso vidurį galima pripilti saldainių, draže, guminukų. Viskas priklauso nuo fantazijos.
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Miltai, 2 stiklinės
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Sviestas, 150 gramų
  • Kakava, 8 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Šokoladas, pieniškas, 100 gramų
  • Kokosų drožlės, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Į ištirpintą sviestą suberiame kakavą ir maišydami šildome tol, kol pasidarys vientisa masė.

  2. Kiaušinius išplakame su cukrumi.
    Į plakinį supilame atvėsusią sviesto ir kakavos masę.

  3. Viską išmaišome ir suberiame miltus su kepimo milteliais. Vėl viską gerai išmaišome.
    Miltų reikia dėti tiek, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos.
    Jei matote, kad tešla per tiršta, atskieskite šlakeliu vandens.

  4. Tešlą supilame į kekso formą ir kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 minutes. Tikriname mediniu pagaliuku.

  5. Iškeptą keksą puošiame lydytu šokoladu bei kokoso drožlėmis.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Dalė
» Rašyti komentarą