Velykiniai šokoladiniai keksiukai

Velykiniai šokoladiniai keksiukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Miltai, 300 gramų
  • Kefyras, 250 mililitrų
  • Cukrus, 200 gramų
  • Sviestas, ištirpintas, 150 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kiaušinių tryniai, 2 vienetai
  • Kakava, 50 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
Papuošimui:
  • Šokoladas, drožlės, 50 gramų
Kremui:
  • Grietinėlė, riebi, 200 mililitrų
  • Kondensuotas pienas, saldus, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius ir trynius suplakti su druska bei cukrumi iki vientiso balkšvo kremo konsistencijos. Įmaišyti atvėsusį sviestą bei kefyrą ir dar kartą suplakti.

  2. Kitame dubenėlyje sumaišyti sijotus miltus su kepimo milteliais ir kakava. Berti šį mišinį į plakinį ir gerai išmaišyti.

  3. Į keksiukų kepimo formeles išdėlioti keksiukų popierėlius, į juos po lygiai padalinti tešlą (dėti ne daugiau nei 2/3 tūrio).

  4. Kepti 200 C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti apie 15-20 minučių. Patikrinti mediniu pagaliuku – įdurti pagaliuką į keksiuko centrą, jei krapštukas švarus – tuomet keksiukai iškepę, jei ne, tada dar šiek tiek pakepkite. Visiškai atvėsinti.

  5. Sutirštintą pieną pašildyti ir suplakti su keliais grietinėlės šaukštais. Likusią grietinėlę išplakti iki standžių putų. Įmaišyti sutirštintą pieną ir sukrėsti kremą į konditerinį maišelį. Puošti atvėsusius keksiukus kremu, pabarstyti šokolado drožlėmis ir skanauti.

Porcijų skaičius: 23
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą