Velykiniai sausainiai


- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukraus pudra, glaistui, 180 gramų
- Cukrus, 200 gramų
- Gvazdikėliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Imbieras, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, baltymas, glaistui, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Sviestas, 200 gramų
- Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais.
Cukrų išplakame su kiaušiniu ir ištirpintu sviestu. Po to įmaišome grietinę.
Cinamoną, imbierą ir gvazdikėlius sumaišome ir suberiame ant miltų.
Į kiaušinio plakinį iš lėto beriame ir maišome miltų mišinį.
Kai nebesimaišo su šaukštu, išminkome rankomis.
Tešlą gerai paminkome (apie 5 minutes), susukame į maistinę plėvelę ar foliją ir palaikome šaldytuve 1 valandą.
Išėmę iš šaldytuvo tešlą gerai iškočiojame iki 4-5 mm storio ir su formelėmis išspaudžiame norimos formos sausainius.
Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame 14 minučių 180° C orkaitėje.
Kai sausainiai iškeps ir atvės aptepsime juos glaistu.
Glaisto gaminimas: kiaušinio baltymą išplakame su žiupsneliu druskos iki putų konsistencijos ir tik po to įmaišome cukraus pudrą ir citrinos sultis. Viską dar kartą išplakame. Kad glaistas būtų ne toks nykus, įmaišome maistinių dažų. Kiaušinių plakinio glaisto galima pasidaryti ir daugiau.
Skanaus
2015-03-03 20:38
2012-11-20 19:17

2012-03-30 17:11


2012-03-21 18:59

2015-04-05 09:43