Velykiniai sausainiai

Velykiniai sausainiai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukraus pudra, glaistui, 180 gramų
  • Cukrus, 200 gramų
  • Gvazdikėliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Imbieras, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, baltymas, glaistui, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:

Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais.
Cukrų išplakame su kiaušiniu ir ištirpintu sviestu. Po to įmaišome grietinę.
Cinamoną, imbierą ir gvazdikėlius sumaišome ir suberiame ant miltų.
Į kiaušinio plakinį iš lėto beriame ir maišome miltų mišinį.
Kai nebesimaišo su šaukštu, išminkome rankomis.
Tešlą gerai paminkome (apie 5 minutes), susukame į maistinę plėvelę ar foliją ir palaikome šaldytuve 1 valandą.
Išėmę iš šaldytuvo tešlą gerai iškočiojame iki 4-5 mm storio ir su formelėmis išspaudžiame norimos formos sausainius.
Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame 14 minučių 180° C orkaitėje.

Kai sausainiai iškeps ir atvės aptepsime juos glaistu.
Glaisto gaminimas: kiaušinio baltymą išplakame su žiupsneliu druskos iki putų konsistencijos ir tik po to įmaišome cukraus pudrą ir citrinos sultis. Viską dar kartą išplakame. Kad glaistas būtų ne toks nykus, įmaišome maistinių dažų. Kiaušinių plakinio glaisto galima pasidaryti ir daugiau.

Skanaus

Receptą atsiuntė: Vita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Vilma
2015-04-05 09:43
Labai skanūs sausainiai, burnoj tirpsta
nežinantiems dėl dažų
2015-03-03 20:38
Jų būna Maximoj, tam skyriuj, kur visi kepimo milteliai, pabarstukai tortams, želatina ir t.t.
Edita
2012-11-20 19:17
Sveiki,as irgi noriu paklausti apie dazus kur jus pirkote juos nes niekur ju nerandu
Aura
2012-03-30 17:11
Labai sakniai atrdodo reikes prikept per velykas tevam
Aneta
2012-03-21 18:59
Laba diena, norejau paklausti kokius maistinius dazus naudojate?