Velykiniai sausainiai

Velykiniai sausainiai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Sviestas, 200 gramų
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Gvazdikėliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Imbieras, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus, 200 gramų
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Citrinų sultys
  • Cukraus pudra
  • Pabarstukai
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais. Cukrų išplakame su kiaušiniu ir ištirpintu sviestu. Po to įmaišome grietinę. Cinamoną, imbierą ir gvazdikėlius sumaišome ir suberiame ant miltų. Į kiaušinio plakinį iš lėto beriame ir maišome miltų mišinį. Kai nebesimaišo su šaukštu, išminkome rankomis.

  2. Tešlą gerai išmonkome (apie 5 minutes), susukame į maistinę plėvelę ar foliją ir palaikome šaldytuve 1 valandą. Išėmę iš šaldytuvo, tešlą gerai iškočiojame iki 4 - 5 mm storio ir formelėmis išspaudžiame norimos formos sausainius.

  3. Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame 14 minučių 180° C orkaitėje. Kai sausainiai iškepa ir atvėsta, aptepame juos citrininiu cukraus glajumi (citrinos sultis sumaišome su cukraus pudra). Puošiame pabarstukais.


    Skanaus.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Vismante
2017-04-12 07:54
Labai skanus!!!
Atene
2017-04-09 15:46
Turbūt labai skanus