Velykinė bulka

Velykinė bulka
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 500 gramų
  • Sausos mielės, 1 pakelis
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Cukrus, 150 gramų
  • Pienas, 250 mililitrų
  • Sviestas, 70 gramų
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Mieles sumaišyti su šaukštu cukraus ir trupučiu šilto pieno, palikti kol suputos.

  2. Miltus nusijoti ir viduryje padarius duobutę supilti mielių mišinį, pašildytą pieną, išlydytą sviestą, likusį cukrų ir vieną kiaušinį ir druską.
    Viską išminkyti ir palikti kilti apie 1 valandą.

  3. Kai tešla pakils - iškočioti ir supinti kasą.
    Ją dėti į skardą, dar 15 minučių pakildinti ir kepti apie 180 C, kol gražiai apskrus.
    Prieš baigiant kepti, aptepti kiaušinio tryniu išplaktu su 1 v.š. cukraus.
    Kepti dar 5 - 7 minutes.
    Skanaus!

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą