Vegetariška kuskuso ir daržovių užkepėlė


- Kuskusas, 1.5 stiklinės
- Vanduo, 1.5 stiklinės
- Brokoliai, 0.5 vieneto
- Pievagrybiai, 200 gramų
- Vanduo, karšto, 150 mililitrų
- Sūris, tarkuoto, aš naudojau kietesnį mocarela sūrį, 100 mililitrų
- Morkos, 1 vienetas
- Geltonoji paprika, 1 vienetas
- Raudonoji paprika, 1 vienetas
- Rausvieji svogūnai, 1 vienetas
- Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Sultinio kubeliai, 0.5 vieneto
Kuskusas – puode užverdame 1,5 stiklinės vandens su 1 valg. š. aliejaus. Sudedame kuskusą, išmaišome, nukeliame puodą nuo ugnies, uždengiame dangčiu ir paliekame kuskusą brinkti ~8-10 min. Po to pagardiname 2 valg. š. sviesto, išmaišome, ir atidedame į šalį.
Kitame puode užverdame vandenį, sudedame supjaustytą dideliais gabalėliais brokolį, verdame ~5 min, kol brokolis suminkštėja. Nereikia pervirti. Išimame brokolį iš vandens, kai atvėsta supjaustome šiek tiek mažesniais gabalėliais. Atidedame į šalį.
Pievagrybius supjaustome storesniais griežinėliais, apkepiname keptuvėje su šiek tiek aliejaus, pagardiname druska, pipirais. ir atidedame į šalį.
Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais, apkepiname keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kol suminkštėja, atidedame į šalį.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
Morką nulupame, supjaustome kubeliais, kepiname keptuvėje su aliejumi ~10 min, po to sudedame susmulkintas paprika, kepiname, kol daržovės suminkštėja. Pagardiname druska, pipirais.
Viename inde kuskusą sumaišome su visomis daržovėmis. Pagardiname druska, pipirais. Dedame į kepimo indą aukštesniais kraštais, išlyginame paviršių.
Karštame vandenyje ištirpdome sultinio kubelį, tolygiai užpilame ant kuskuso. 1 valg. š. sviesto susmulkiname ir tolygiai išdėliojame ant kuskuso. Užbarstome sūriu. Apkepą kepame ~20-30 min, kol sūris gražiai apskrunda. Skanaus!