Vėgėlės su žolelių ir česnakų mišiniu


- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Juodieji pipirai, malti
- Morkos, 1.5 kilogramo
- Pomidorai, konservuoti savo sultyse, 1.5 litro
- Svogūnai, 0.5 kilogramo
- Kvietiniai miltai
- Actas, obuolių sidro, 50 gramų
- Druska
- Aliejus, (kepimui)
- Vėgėlė, 1.5 kilogramo
- Žolelių ir česnakų mišinys, 1 arbatinis šaukštelis
Vėgėlės išvalomos, supjaustomos smulkesniais gabaliukais ir įtriname SANTA MARIA žolelių ir česnakų mišiniu.
Žuvies gabaliukai apvoliojami miltų bei pipirų mišinyje ir apkepami keptuvėje su aliejumi.
Svogūnai nulupami ir supjaustomi pusžiedžiais, o morkos nuskutamos ir supjaustomos griežinėliais.
Svogūnai sumaišomi su cukrumi bei morkomis, sudedami į troškintuvę, pabarstomi druska bei pipirais, apšlakstomi obuolių sidro actu ir vis pamaišant troškinami apie 10 min.
Tuomet sudedami savo sultyse konservuoti pomidorai ir patroškinama dar apie 7 min.
Pakepinti žuvies gabaliukai sudedami į aliejumi pateptą kepimo indą, ant viršaus sudedamos daržovės ir troškinama apie 25-30 min. 170 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Patiekiama šilta su bulvėmis bei salotomis.
Skanaus