Veganiški kepsneliai

Veganiški kepsneliai
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Vanduo, virinto, karšto, 500 mililitrų
- Avinžirniai, 200 gramų
- Avinžirnių miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Sojų miltai, arba grikių, 2 valgomieji šaukštai
- Himalajų druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Ciberžolė, 1 arbatinis šaukštelis
- Kuminas, arba kajeno, 1 arbatinis šaukštelis
- Nerafinuotas alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Avinžirnius sumalti kavamale: kad lengviau susimaltų, dėti po šaukštą. Visus sausus ingredientus suberti į dubenį, gerai išmaišyti. Palaipsniui pilti karštą vandenį ir maišyti, kol neliks sausų miltų – turėtų gautis minkšta masė. Masę uždengti ir palikti apie 30 minučių brinkti.
Rankas sudrėkinti vandeniu, formuoti kepsnelius ar rutuliukus, papildomai dar pavilgyti aliejumi.
Kepsnelius kepti keptuvėje arba iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, ant kepimo popieriaus. Po 35 minučių kepsnelius apversti ir dar 5 minutes palaikyti neišėmus iš orkaitės. Skanaus!
» Rašyti komentarą