Veganiški kepsneliai

Veganiški kepsneliai
Veganiški kepsneliai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vanduo, virinto, karšto, 500 mililitrų
  • Avinžirniai, 200 gramų
  • Avinžirnių miltai, 3 valgomieji šaukštai
  • Sojų miltai, arba grikių, 2 valgomieji šaukštai
  • Himalajų druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Ciberžolė, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kuminas, arba kajeno, 1 arbatinis šaukštelis
Kepimui:
  • Nerafinuotas alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Avinžirnius sumalti kavamale: kad lengviau susimaltų, dėti po šaukštą. Visus sausus ingredientus suberti į dubenį, gerai išmaišyti. Palaipsniui pilti karštą vandenį ir maišyti, kol neliks sausų miltų – turėtų gautis minkšta masė. Masę uždengti ir palikti apie 30 minučių brinkti.

  2. Rankas sudrėkinti vandeniu, formuoti kepsnelius ar rutuliukus, papildomai dar pavilgyti aliejumi.

  3. Kepsnelius kepti keptuvėje arba iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, ant kepimo popieriaus. Po 35 minučių kepsnelius apversti ir dar 5 minutes palaikyti neišėmus iš orkaitės. Skanaus!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Agnė
» Rašyti komentarą