Vatikano duona


- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
- Aliejus, 0.5 stiklinės
- Kepimo milteliai, 2 valgomieji šaukštai
Vatikano duona, taip vadinama laimės duona, kurią gaminant reikia dalintis. Dalis paruoštos tešlos atiduodama atrimiesiems, kurie į tešlą papildomai deda miltų, pieno, cukraus (mielės dauginasi pačios) ir po 9 dienų kepama įdėjus papildomų ingridientų, vėl dalį atiduodant savo artimiesiems. Laikoma, kad tai atneša į namus laimę. Kaip yra iš tikrųjų, kiekvienas masto kitaip. Kepama kartą gyvenime ir išpildo žmonių norus.
Receptas, jei gavote Vatikano duonos tešlos:
Tešlą maišyti tik mediniu šaukštu. Laikyti stikliniame arba plastmasiniame inde, šaldytuve. Iš kart dėkite į 2-3 L indą, nes tešla auga.
1 diena – tešlos neliesti
2 diena – tešlos neliesti
3 diena – tešlą maišyti mediniu šaukštu
4 diena – viskas kaip praeitą dieną
5 diena – tešlą pamaišyti, įpilti 1 stiklinę pieno, 1 stiklinę cukraus, 2 stiklines miltų.
6 diena - viskas kaip praeitą dieną
7 diena - tešlą maišyti mediniu šaukštu
8 diena – maišyti kaip 5 dieną, tik sumažinti cukraus
9 diena – tešlą padalinti į 4 dalis, savąją iškepti.
Tris dalis padovanoti GERIEMS žmonėms. Į ketvirtą dalį įpilti pusę stiklinės aliejaus, 2 stiklines miltų, 2 šaukštus kepimo miltelių, 4 kiaušinius. Galima įdėti daržovių, vaisių. Viską maišyti ir kepti 160 laipsnių orkaitėje.
Laimės Jūsų namuose!
2020-11-12 23:38
2011-01-27 19:30


2010-07-12 16:57
2010-02-04 19:10

2020-11-12 23:38