Vasariškos salotos su bolivine balanda ir daržovėmis


- Bolivinė balanda, kynva, 200 gramų
- Raudonoji paprika, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Žalioji paprika, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Agurkai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Morkos, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Rausvieji svogūnai, nedidelio, 1 vienetas
- Vyšniniai pomidorai, ar kitų mažų, 1 sauja
- Konservuoti kukurūzai, 1 sauja
- Alyvuogių aliejus, 3.5 valgomojo šaukšto
- Baltojo vyno actas, 3.5 valgomojo šaukšto
- Džiovintas raudonėlis, 2 žiupsneliai
Kynvos kruopas supilame į sietelį, nuplauname po šaltu vandeniu, sudedame į puodą, užpilame 3 kartus daugiau vandens negu yra kruopų ir užverdame. Kruopas verdame 15 min nuo užvirimo pradžios. Tada kynvos kruopas supilame į sietelį, nuplauname po šaltu vandeniu ir sudedame į dubenį, kad visiškai atvėstų.
Išimame sėklytes iš paprikų, supjaustome mažais kubeliais. Sudedame į vieną didelį dubenį.
Agurką, morką ir svogūną nulupame. Agurką ir svogūną supjaustome mažais kubeliais, morką sutarkuojame stambia tarka. Pomidorus perpjauname perpus. Visas daržoves sudedame į dubenį su paprikomis, įmaišome atšalusias kynvos kruopas, pagardiname raudonėliu, druska ir pipirais pagal skonį.
Viename dubenėlyje gerai sumaišome alyvuogių aliejų su actu, užpilame ant salotų, išmaišome ir patiekiame. Jei visų salotų iškart nesuvalgysite, tuomet nesumaišykite su padažu, palikite salotas ir padažą atskiruose indeliuose ir sumaišykite tik prieš patiekiant.