Vasariškas uogų tortas


- Vyšnios, 500 gramų
- Miltai, 250 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Sviestas, 150 gramų
- Cukrus, 0.5 stiklinės
- Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Mėlynės, 0.5 stiklinės
- Šokoladas, 0.5 pakelio
- Mėta, 1 sauja
- Grietinėlė, 500 mililitrų
- Cukrus, 0.5 stiklinės
Pirmiausia ruošiame biskvitą: kiaušiniai išplakami su 0,5 stiklinės cukraus iki putų. Sviestą ištirpiname ir supilame į kiaušinių masę, beriame kepimo miltelius ir miltus, gerai išplakame. Biskvitą kepame 150 - 18 0C temperatūroje 25 - 30 minučių arba kol tešla, įbedus medinį pagaliuką, nebepripils.
Grietinėlę išplakame su likusiu cukrumi iki standumo.
Iškepusį ir atvėsusį biskvitą supjaustome į tris dalis. Sluoksniuojame tortą: ant pirmos biskvito dalies tepame dalį grietinėlės masės ir dedame per pusę supjaustytas vyšnias ir dedame kitą biskvito dalį, vėl tepame grietinėlės masę, dedame vyšnias, pasiliekame vyšnių papuošimui, ir t.t.
Torto papuošimas: Surinktą tortą aptepame grietinėle ir apibarstome šonus tarkuotu šokoladu, torto viršų papuošiame grietinėlės bokšteliais ir vyšniomis, užberiame mėlynes ir pagražiname mėtos lapeliais.