Vasariškas uogų tortas

Vasariškas uogų tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Vyšnios, 500 gramų
Biskvitui:
  • Miltai, 250 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Sviestas, 150 gramų
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
Papuošimui:
  • Mėlynės, 0.5 stiklinės
  • Šokoladas, 0.5 pakelio
  • Mėta, 1 sauja
Kremui:
  • Grietinėlė, 500 mililitrų
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausia ruošiame biskvitą: kiaušiniai išplakami su 0,5 stiklinės cukraus iki putų. Sviestą ištirpiname ir supilame į kiaušinių masę, beriame kepimo miltelius ir miltus, gerai išplakame. Biskvitą kepame 150 - 18 0C temperatūroje 25 - 30 minučių arba kol tešla, įbedus medinį pagaliuką, nebepripils.

  2. Grietinėlę išplakame su likusiu cukrumi iki standumo.

  3. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą supjaustome į tris dalis. Sluoksniuojame tortą: ant pirmos biskvito dalies tepame dalį grietinėlės masės ir dedame per pusę supjaustytas vyšnias ir dedame kitą biskvito dalį, vėl tepame grietinėlės masę, dedame vyšnias, pasiliekame vyšnių papuošimui, ir t.t.

  4. Torto papuošimas: Surinktą tortą aptepame grietinėle ir apibarstome šonus tarkuotu šokoladu, torto viršų papuošiame grietinėlės bokšteliais ir vyšniomis, užberiame mėlynes ir pagražiname mėtos lapeliais.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Diana
» Rašyti komentarą