Vasariška gaiva

Vasariška gaiva
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Biskvitui:
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Cukrus, 90 gramų
  • Miltai, 350 gramų
  • Sviestas, 120 gramų
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kakava, 2 arbatiniai šaukšteliai
Papuošimui:
  • Vaisiai, 1 sauja
Kremui:
  • Mascarpone sūris, 500 gramų
  • Cukraus pudra, 1 stiklinė
  • Kapučino milteliai, 5 valgomieji šaukštai
  • Želatina, 30 gramų
  • Grietinėlė, 250 gramų
  • Vanduo, 50 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausia kepu biskvitą: kiaušinius išplaku su cukrumi iki standžių putų.

  2. Į kiaušinius dedu kambario temperatūros sviestą ir vėl išplaku.

  3. Kepimo miltelius sumaišau su miltais ir suberiu į masę, tada vėl viską gerai išplaku. Dedu kakavos miltelius ir vėl išmaišau.

  4. Biskvitą kepu 180C temp 25 - 30 minučių.

  5. Gaminu kremą: grietinėlę išplaku su cukraus pudra iki standžių putų.

  6. Į grietinėlę dedu 400 gramų maskarponės sūrio ir vėl plaku. Beriu kapučino miltelius.

  7. Želatiną užpilu šiltu vandeniu, išbrinkusią pilu į kremą ir išmaišau, palieku 15 minuąių

  8. Surenku tortą: atvėsusį biskvitą perpjaunu į 2 dalis. Dedu į formą vieną dalį biskvito ir pilu kremo, kad apsemtų. Dedu kitą dalį biskvito ir vėl pilu kremą. Palieku sustingti.

  9. Puošiu: sustingusį tortą apteptu likusiu sūrio kremu ir aplipdau šokolado drožlėmis. Torto viršų apipurškiu sūrio kremu ir komponuoju vaisiais, bei melisos lapeliais.

Porcijų skaičius: 1
Receptą atsiuntė: Diana
» Rašyti komentarą