Vasariška gaiva


- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Cukrus, 90 gramų
- Miltai, 350 gramų
- Sviestas, 120 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kakava, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vaisiai, 1 sauja
- Mascarpone sūris, 500 gramų
- Cukraus pudra, 1 stiklinė
- Kapučino milteliai, 5 valgomieji šaukštai
- Želatina, 30 gramų
- Grietinėlė, 250 gramų
- Vanduo, 50 mililitrų
Pirmiausia kepu biskvitą: kiaušinius išplaku su cukrumi iki standžių putų.
Į kiaušinius dedu kambario temperatūros sviestą ir vėl išplaku.
Kepimo miltelius sumaišau su miltais ir suberiu į masę, tada vėl viską gerai išplaku. Dedu kakavos miltelius ir vėl išmaišau.
Biskvitą kepu 180C temp 25 - 30 minučių.
Gaminu kremą: grietinėlę išplaku su cukraus pudra iki standžių putų.
Į grietinėlę dedu 400 gramų maskarponės sūrio ir vėl plaku. Beriu kapučino miltelius.
Želatiną užpilu šiltu vandeniu, išbrinkusią pilu į kremą ir išmaišau, palieku 15 minuąių
Surenku tortą: atvėsusį biskvitą perpjaunu į 2 dalis. Dedu į formą vieną dalį biskvito ir pilu kremo, kad apsemtų. Dedu kitą dalį biskvito ir vėl pilu kremą. Palieku sustingti.
Puošiu: sustingusį tortą apteptu likusiu sūrio kremu ir aplipdau šokolado drožlėmis. Torto viršų apipurškiu sūrio kremu ir komponuoju vaisiais, bei melisos lapeliais.