Varškiniai sausainiukai


- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 400 gramų
- Varškė, 300 gramų
- Druska
- Sviestas, 250 gramų
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 4 valgomieji šaukštai
Pirmiausia, kad varškė būtų puresnė, pertrinkite ją per sietelį.
Supjaustykite sviestą mažais kubeliais ir supylę miltus minkykite tol, kol jie pavirs trupiniais.
Į sviestą su miltais sudėkite pertrintą varškę, su kepimo milteliais sumaišytą grietinę, įberkite žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Tešlą surutuliokite į vientisą gabalą, įdėkite į polietileno maišelį ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai.
Tešlai atšalus pasibarstykite stalą miltais, iškočiokite ir supjaustykite iškočiotą blyną kvadratais.
Tešlos kvadratus aptepkite plauktu kiaušiniu, apibarstykite vaniliniu cukrumi ir kiekvieną kvadrato kampą sulenkite į vidų, kad gautųsi taip, kaip parodyta nuotraukoje.
Sausainių viršų taip pat patepkite kiaušinio plakiniu ir užberkite cukraus.
Dėkite sausainius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite juos 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių, kol sausainiai gražiai parus.
Skanaus.
2013-07-15 17:56




2013-07-15 17:58