Varškiniai sausainiukai

Varškiniai sausainiukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 400 gramų
  • Varškė, 300 gramų
  • Druska
  • Sviestas, 250 gramų
  • Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, 4 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Pirmiausia, kad varškė būtų puresnė, pertrinkite ją per sietelį.
Supjaustykite sviestą mažais kubeliais ir supylę miltus minkykite tol, kol jie pavirs trupiniais.
Į sviestą su miltais sudėkite pertrintą varškę, su kepimo milteliais sumaišytą grietinę, įberkite žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Tešlą surutuliokite į vientisą gabalą, įdėkite į polietileno maišelį ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai.
Tešlai atšalus pasibarstykite stalą miltais, iškočiokite ir supjaustykite iškočiotą blyną kvadratais.
Tešlos kvadratus aptepkite plauktu kiaušiniu, apibarstykite vaniliniu cukrumi ir kiekvieną kvadrato kampą sulenkite į vidų, kad gautųsi taip, kaip parodyta nuotraukoje.
Sausainių viršų taip pat patepkite kiaušinio plakiniu ir užberkite cukraus.
Dėkite sausainius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite juos 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių, kol sausainiai gražiai parus.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Gražina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
idomu
2013-07-15 17:58
skanu tik neisejo taip graziai kaip nuotraukoj ir kita kart cukraus desiu i tesla
idomu
2013-07-15 17:56
skanu, tik neisejo taip graziai kaipo nuotraukoj ir kita kart cukraus desiu i tesla