Varškinės tešlos bandelės su cukinijos, moliūgo, obuolių ir riešutų įdaru


- Cinamonas
- Cukrus, + truputį įdarui bei apibarstymui, 4 valgomieji šaukštai
- Moliūgai, supjaustytas mažais kubeliais, 0.3 vieneto
- Obuoliai, supjaustyti mažais kubeliais, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 2.5 vieneto
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Varškė, 250 gramų
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Aliejus, 0.5 stiklinės
- Riešutai, susmulkinti
- Cukinijos, supjaustyta mažais kubeliais, 0.5 vieneto
- Kepimo milteliai, 2.5 arbatinio šaukštelio
Išmaišome varškę, kad neliktų gumuliukų.
Į varškę sudedame išplaktus 2 kiaušinius, aliejų, 4 šaukštus cukraus ir druską.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į tešlą. Užminkome tešlą - ji turi būti minkšta. tešlos ilgai ne minkyti. paliekame tešlą šiek tiek pastovėti kambario temperatūroje apie 15 min.
Užminkytą tešlą iškočiojame į 0,5 cm storio lakštą ir su stikline arba puodeliu padarome apvalius blynelius.
Tada šaukšteliu imame ir dedame įdaro ir užspaudome tešlos kraštelius, formuodami bandelę.
Tvirtai užspaudus, dedame „siūle“ į apačią ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos.
Aptepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome kuo tik norime.
Kišame į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame 20-25 min. arba, kol gražiai parus.
P.S.Laaaaaaaaaabai skanios, purios, tiesiog superinės bandelės.
Skanaus!
2010-09-06 22:42

2010-09-07 09:42