Varškinės spurgos

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Varškė, 180 gramų
- Miltai, 110 gramų
- Kiaušiniai, dideli, 1 vienetas
- Cukrus, 50 gramų
- Vanilinis cukrus, 15 gramų
- Actas, sodai gesinti, 1 arbatinis šaukštelis
- Soda, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Aliejus
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 15
Kiaušinį, cukrų, druską ir vanilinį cukrų išplakame mikseriu. Dedame varškę, vėl plakame mikseriu.
Pasveriame miltus, dedame juos šalia.
Imame sodą, gesiname ją actu, pilame į tešlą ir plakame mikseriu. Iš karto po sodos dėjimo beriame miltus ir vėl išplakame mikseriu.
Paliekame tešlą pastovėti apie 20 minučių, kad išbrinktų miltai.
Įkaitiname puode aliejų, rankas taip pat pasitepame aliejumi, kad neliptų tešla, ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes.
Verdame aliejuje, kol gražiai paruduoja.
Kad spurgos neprisigertų aliejaus, įmetame į jį žalios bulvės skiltelę.
Atvėsusias pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2019-05-19 05:52
I jei vietoj sodos kepimo miltelius det? Kiek saukateliu tada?
2019-02-24 18:42
Šiandien gaminau bet iš dvigubos porcijos gavosi nuostabios spurgos tik dariau šiek tiek didesnes ,šeimyna smaguriauja ,neriebios nes dejau bulves dvi skilteles ,viskas pavyko .ačiū už receptą!! Rekomenduoju
2019-02-08 18:12
Alina, gal nepakankamai nugesinot sodą? Kepu pagal šį receptą ir viskas puikiai pavyksta 

2019-02-01 22:14
Kažkokia nesąmonė gavosi - vien soda 

2019-09-25 20:35