Varškės tortas su laimu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cinamonas
- Cukrus, kremui, 250 gramų
- Graikiniai riešutai, 70 gramų
- Kiaušiniai, kremui, 4 vienetai
- Sausainiai, 200 gramų
- Varškė, riebi, kremui, 500 gramų
- Sviestas, 80 gramų
- Grietinė, kremui, 450 gramų
- Žaliosios citrinos, kremui, 2 vienetai
- Vanilinis cukrus, kremui, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Sausainius ir riešutus susmulkinti į trupinius.
Sviestą išlydyti ir supilti į sausainių - riešutų masę.
Gerai viską išmaišyti, suberti cinamoną.
Sudėti tešlą į kepimo indą, aplipdyti ja dugną ir bortelius.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti 10 min. Iškeptą tešlą ataušinti.
Varškę pertrinti per sietelį, įmušti kiaušinius, sudėti grietinę, viską gerai sumaišyti. Tada sudėti cukrų, vanilę, laimo žievelę ir supilti laimo sultis. Viską suplakti iki vientisos masės.
Sudėti paruoštą įdarą į tešlą ir dar pašauti į orkaitę 50 min.
Iškeptą tortą atvėsinti, palaikyti šaldytuve 6-8 val.
Prieš patiekiant papuošti tortą laimo griežinėliais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-02-27 22:03
Man irgi įdomu ar kam pavyko?
2016-02-12 14:09
Gal kam pavyko?
2015-03-07 08:53
Keistas receptas. Tai kiek to cinamono dėt? Ar abiejų laimų sultis spaust ir žieveles tarkuot?
2011-09-04 16:22
Kaip isejo kitom?
2017-12-19 15:45