Varškės spurgos

Varškės spurgos
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 225 gramai
  • Kiaušiniai, 8 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 630 gramų
  • Actas, 9 %, 25 gramai
  • Soda, 25 gramai
  • Varškė, 9 %, 1070 gramų
  • Druska, 15 gramų
  • Vanilinis cukrus, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:

Kiaušinius ir cukrų dedame į dubenį ir su mikseriu plakam kokia ~10 min, kol masė pasidaro puri (vientisa).

Gesinam sodą su actu (į indą, kur minkysit varškę), nugesinę dedam druską, vanilinį cukrų.

Dedam varškę (būt labai gerai, jei būtų permalta), supilam kiaušinių masę.
Viską gerai išmaišom, dedam miltus (miltų dėti mažiau nei receptūroj, reik kažkur apie ~100 mažiau, tešla turi lipti prie rankų).

(aliejaus temperatūros nežinau tad turėsit nuspręsti patys :)

Spurgas formuojam rankomis, rankas pastoviai vilgydami aliejumi.
galima iš kart formuot ir dėti į puodą arba suformuot iš anksto į padėklą, kad spurgos truputį (pakiltų) pasipūstų, prieš dedant į puodą. Paformuot kukuliuką ir įleist į puodą.

Kepa maždaug 10 min, bet pasikliaukit akim pagal parudimą :)

Receptą atsiuntė: Grazvydas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Aukse
2013-11-01 10:06
Nuostabus spurgos tikrai siulau ju visiems. Nes labai labai skanu. net seile tysta nuo tokiu pritariu pasigaminkita . Nebeturiu zodziu del spurgu su varske ir meslu . Skanumelis