Varškės pyragas „Ypatingas“

Varškės pyragas „Ypatingas“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, biskvitui, 100 gramų
  • Cukrus, varškės masei, 150 gramų
  • Krakmolas, varškės masei, 4 valgomieji šaukštai
  • Raudonieji serbentai, biskvitui, 100 gramų
  • Spanguolės, varškės masei, džiovintos, 50 gramų
  • Kiaušiniai, biskvitui, 5 vienetai
  • Kiaušiniai, varškės masei, 5 vienetai
  • Kvietiniai miltai, biskvitui, 8 valgomieji šaukštai
  • Džiūvėsėliai, biskvitui, 2 valgomieji šaukštai
  • Varškė, riebi, varškės masei, 500 gramų
  • Sviestas, biskvitui, 2 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, varškės masei, 50 gramų
  • Vanilinis cukrus, biskvitui, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, varškės masei, pakeliuose, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Pasiruošti biskvitą: trynius atskirti nuo baltymų ir ištrinkite su cukrumi. Supilti miltus, vanilinį cukrų ir viską išmaišyti. Į tešlą sudėti atskirai iki standumo išplaktus baltymus, atsargiai išmaišyti ir supilti į sviestu išteptą ir pabarstytą džiūvėsėliais formą. Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 minučių. Iškepusį pagrindą aptepti džemu.
Paruošti viršutinį sluoksnį: varškę ištrinti su cukrumi, po truputį dėti sviestą, atskirtus kiaušinių trynius, krakmolą, vanilinį cukrų. Galiausiai sukrėsti nuplautas ir nusausintas džiovintas spanguoles ir sudėti iki standumo išplaktus baltymus. Atsargiai viską išmaišyti ir sukrėsti ant iškepusio pagrindo. Pašauti į orkaitę ir kepti toje pačioje temperatūroje dar apie 20 minučių. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą