Varškės pyragas su vyšniomis ir migdolais

Varškės pyragas su vyšniomis ir migdolais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, tešlai, 100 gramų
  • Migdolai, įdarui, 200 gramų
  • Vyšnios, įdarui, 200 gramų
  • Kiaušiniai, įdarui, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, tešlai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, tešlai, 350 gramų
  • Pienas, sutirštintas, įdarui, 385 gramai
  • Varškė, įdarui, 600 gramų
  • Sviestas, tešlai, 200 gramų
  • Grietinė, tešlai, 3 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, sudėti kiaušinius ir grietinę. Viską gerai suminkyti su persijotais miltais ir kepimo milteliais. Tešlą palaikyti šaldytuve 1 val.
Varškę pertrinti, sudėti kiaušinius, kondensuotą pieną. Suberti pasmulkintus migdolus. Masę gerai išmaišyti.
Atvėsusią tešlą iškočioti iki didesnio papločio nei kepimo indas. Geriausiai kočioti ant kepimo popieriaus, taip bus lengviau perkelti į kepimo indą. Tešlos kraštai inde turi užsilenkti į viršų apie 3-4 cm. Ant tešlos suberti vyšnias arba tirštą vyšnių uogienę, ant uogų supilti varškės masę.
Pyragą kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40-50 min., kol gražiai paruduos paviršius. Pyragą pjaustyti atšalusį. Dar šiltą pyragą galima pabarstyti šokolado drožlėmis.

Receptą atsiuntė: Vaida
» Rašyti komentarą