Varškės pyragas su vyšniomis ir migdolais


- Cukrus, tešlai, 100 gramų
- Migdolai, įdarui, 200 gramų
- Vyšnios, įdarui, 200 gramų
- Kiaušiniai, įdarui, 2 vienetai
- Kiaušiniai, tešlai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, tešlai, 350 gramų
- Pienas, sutirštintas, įdarui, 385 gramai
- Varškė, įdarui, 600 gramų
- Sviestas, tešlai, 200 gramų
- Grietinė, tešlai, 3 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, sudėti kiaušinius ir grietinę. Viską gerai suminkyti su persijotais miltais ir kepimo milteliais. Tešlą palaikyti šaldytuve 1 val.
Varškę pertrinti, sudėti kiaušinius, kondensuotą pieną. Suberti pasmulkintus migdolus. Masę gerai išmaišyti.
Atvėsusią tešlą iškočioti iki didesnio papločio nei kepimo indas. Geriausiai kočioti ant kepimo popieriaus, taip bus lengviau perkelti į kepimo indą. Tešlos kraštai inde turi užsilenkti į viršų apie 3-4 cm. Ant tešlos suberti vyšnias arba tirštą vyšnių uogienę, ant uogų supilti varškės masę.
Pyragą kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40-50 min., kol gražiai paruduos paviršius. Pyragą pjaustyti atšalusį. Dar šiltą pyragą galima pabarstyti šokolado drožlėmis.