Varškės pyragas su spanguolių uogiene

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kvietiniai miltai, + šiek tiek formai patepti ir stalui pabarstyti, 230 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Cukrus, 50 gramų
- Alyvuogių aliejus, 40 mililitrų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Sviestas, formai patepti, 1 arbatinis šaukštelis
- Varškė, 720 gramų
- Spanguolių uogienė, 340 gramų
- Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Citrinos žievelė, tarkuotos, 4 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilinis cukrus, 4 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
26 cm formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir padėti į šaldytuvą.
Įdarui varškę plaktuvu sutrinti su 4 v. š. cukraus, 4 a. š. vanilinio cukraus ir 4 v. š. grietinės į vientisą purų kremą. Įmaišyti citrinų žieveles.
Kiaušinius suplakti su 50 g cukraus, 1 a. š. vaniliniu cukrumi iki baltumo. Supilti aliejų, berti druskos, kepimo miltelius ir dar kartą gerai išplakti. Maišant, dalimis įsijoti miltus.
Trečdalį tešlos atidėti.
Didesniąją dalį tešlos iškočioti ant miltais pabarstyto stalo į įkloti į kepimo formą. Ant dugno lygiu sluoksniu paskleisti varškės įdarą, ant viršaus uogienę.
Iškočioti atidėtąją dalį. Supjaustyti juostelėmis ir supinti ant pyrago.
Kepti 40 min. iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ataušinti formoje.
» Rašyti komentarą