Varškės pyragas su spanguolių uogiene

Varškės pyragas su spanguolių uogiene
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, + šiek tiek formai patepti ir stalui pabarstyti, 230 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Cukrus, 50 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 40 mililitrų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Sviestas, formai patepti, 1 arbatinis šaukštelis
Įdarui:
  • Varškė, 720 gramų
  • Spanguolių uogienė, 340 gramų
  • Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Citrinos žievelė, tarkuotos, 4 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanilinis cukrus, 4 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. 26 cm formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir padėti į šaldytuvą.

  2. Įdarui varškę plaktuvu sutrinti su 4 v. š. cukraus, 4 a. š. vanilinio cukraus ir 4 v. š. grietinės į vientisą purų kremą. Įmaišyti citrinų žieveles.

  3. Kiaušinius suplakti su 50 g cukraus, 1 a. š. vaniliniu cukrumi iki baltumo. Supilti aliejų, berti druskos, kepimo miltelius ir dar kartą gerai išplakti. Maišant, dalimis įsijoti miltus.

  4. Trečdalį tešlos atidėti.

  5. Didesniąją dalį tešlos iškočioti ant miltais pabarstyto stalo į įkloti į kepimo formą. Ant dugno lygiu sluoksniu paskleisti varškės įdarą, ant viršaus uogienę.

  6. Iškočioti atidėtąją dalį. Supjaustyti juostelėmis ir supinti ant pyrago.

  7. Kepti 40 min. iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ataušinti formoje.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą