Varškės pyragas su šokoladiniu glajumi

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, tešlai, 50 gramų
- Cukrus, varškei, 150 gramų
- Kakava, 1 valgomasis šaukštas
- Krakmolas, 1.5 valgomojo šaukšto
- Kiaušiniai, dideli, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 120 gramų
- Grietinėlė, 3 valgomieji šaukštai
- Šokoladas, juodasis, 100 gramų
- Varškė, 800 gramų
- Sviestas, 50 gramų
- Grietinė, 125 gramai
- Vanilinis cukrus
- Chalva, saulėgrąžų, 300 gramų
Gaminimo instrukcija:
Sviestą sumaišome su cukrumi. Maišome tol, kol cukrus ištirpsta. Suberiame miltus ir kakavą. Viską išmaišome iki vientisos tešlos.
Sudedame į kepimo skardą. Viršų išlyginame.
Varškę pertriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilame gerai išplaktus kiaušinius, grietinę, krakmolą, susmulkintą chalvą. Išmaišome.
Gauta mase užpilame pyrago pagrindą.
Kepame 170-180 C orkaitėje apie 1 valandą. Orkaitėje pastačiau puodą su vandeniu (orkaitėje nebūna taip sausa). Jei turite naujas orkaites, taip daryti nereikia. :)
Šokoladą ištirpiname su grietinėle ir aptepsime iškepusio ir šiek tiek pravėsusio pyrago viršų ir šonus. Po to palikti šaltai, kad glajus sustengtų. Geriausia palikti per naktį. Ryte jau galima skanauti. :)
» Rašyti komentarą