Varškės pyragas su obuoliais


- Cukrus, 1 stiklinė
- Margarinas, 200 gramų
- Kiaušiniai, tryniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
- Grietinė, 5 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Sūrio masei:
600 g varškės
3 kiaušiniai
2 kiaušinių baltymai
180 g margarino
1 stiklinė cukraus
200 ml grietinėlės
1 stiklinė kiaušininio likerio
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Įdarui:
1 kg obuolių
0,5 stiklinės cukraus (arba pagal skonį)
Miltus, cukrų, kepimo miltelius sumaišykite tarpusavyje ir tada kapokite su margarinu. Taip pat supilti grietinę. Gerai išminkykite tešlą ir dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Atšaldytą tešlą iškočioti ir dėti į paruoštą kepimo formą.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. Apibarstykite cukrumi ir dėkite virti. Virkite, kol obuoliai suminkštės ir skystis išgaruos. Tada masę uždėkite ant tešlos pagrindo.
Pasiruoškite sūrio masę. Margariną išsukite su cukrumi iki šviesios, purios masės. Muškite po vieną kiaušinį ir dėkite po šaukštą varškės. Į išmaišytą tešlą supilkite likerį ir vėl gerai išmaišykite. Nepamirškite supilti grietinėlės bei išplaktų baltymų. Šią masė užpilkite ant obuolių sluoksnio.
Kepkite 180 C laipsnių orkaitėje apie 60 minučių. Jei matote, kad viršus pradeda svilti uždenkite kepimo popieriumi.