Varškės pyragas su obuoliais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Sviestas, (minkštas) , 50 gramų
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Varškė, (sausa) , 500 gramų
- Grietinė, 200
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, 1 pakelis
- Miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Obuoliai, 3 vienetai
- Citrinos, 1 vienetas
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų, trynius išplakti su cukrumi ir sviestu iki vientisos masės. Į trynių masę sudėti miltus su kepimo milteliais ir išmaišyti. Paskui sudėti grietinę ir varškę bei vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišyti.
Masę supilti į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi.
Obuolius nuplauti išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis (nelupti) ir jas pašlakstyti citrinos sultimis ir dėti į keptuvę patušinti
Pyragą kepti iki 200°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Išimtą pyragą ataušinti ir sudėti ant jo obuolių skilteles. Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-09-20 16:40