Varškės pyragas su braškėmis


- Cukrus, įdarui, 150 gramų
- Cukrus, pagrindui, 50 gramų
- Krakmolas, įdarui, 1 valgomasis šaukštas
- Kiaušiniai, įdarui, 2 vienetai
- Kiaušiniai, pagrindui, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, pagrindui, 150 gramų
- Pienas, įdarui, 200 mililitrų
- Manų kruopos, įdarui, 2 valgomieji šaukštai
- Varškė, įdarui, 500 gramų
- Braškės, įdarui, 400 gramų
- Sviestas, pagrindui, 100 gramų
- Kepimo milteliai, pagrindui, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Pudingas, įdarui, vanilinis, pakeliuose, 1 vienetas
Pagrindui: kiaušinį išsukti su cukrumi, supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą, išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suminkyti su kiaušinio plakiniu. Įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą.
Įdarui: kiaušinius išsukti su 100 g cukraus. Įmaišyti varškę, manus ir sutrinti su blenderiu iki vientisos, visiškai lygios, kreminės konsistencijos. Pieną sumaišyti su pudingu, supilti į varškės masę ir dar kartą perplakti. Braškes sumaišyti su likusiu cukrumi ir krakmolu. Iš šaldytuvo išimta tešla iškloti kepimo formos pagrindą su kelių centimetrų aukščio kraštais. Šiek tiek tešlos pasilikti pyrago viršui. Ant išklotos tešlos supilti varškės įdarą, ant viršaus išdėlioti braškes. Su tešlos likučiais padengti pyrago viršų. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Atvėsinti. Vėliau įdėti į šaldytuvą ir palaikyti bent 4 valandas, o geriausia – per naktį.
2015-07-01 14:11
2013-02-26 09:18


2016-02-07 11:53