Varškės pyragas su aguonomis, riešutais ir džiovintais vaisiais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Aguonos, 450 gramų
- Cukrus, 2 stiklinės
- Krakmolas, 3 valgomieji šaukštai
- Migdolai, smulkinti, 150 gramų
- Persikai, džiovinti, smulkinti, 0.75 stiklinės
- Kiaušiniai, 8 vienetai
- Džiūvėsėliai
- Varškė, 500 gramų
- Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
- Razinos, 100 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, pakeliai, 2 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
Patepkite apvalią kepimo formą sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.
Aguonas sudėkite į puodą, užpilkite 1 litrą karšto vandens ir virkite apie vieną valandą virš mažos ugnies.
Išvirtas aguonas atvėsinkite, nusunkite ir sumalkite.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos.
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, kol gausite baltą masę.
Išplaktus kiaušinių trynius sumaišykite su varške, kepimo milteliais, aguonomis, migdolais, razinomis, persikais bei krakmolu.
Galiausiai sudėkite plaktus baltymus ir palengva išmaišykite.
Gautą masė supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 1 val.
Skanaus.
» Rašyti komentarą