Varškės pyragas pagal Olgą

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, nepilna, 1 stiklinė
- Cukrus, varškei, 5 valgomieji šaukštai
- Krakmolas, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, varškei, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1 stiklinės talpa apie 200 ml, 2 stiklinės
- Soda, nugesinta su actu ar citrinos rūgštele, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Varškė, 800 gramų
- Druska
- Sviestas, 250 gramų
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Sviestą palaikykite kambario temperatūroje bus lengviau išmaišyti su cukrumi. Išplakame kiaušinį su druska, soda ir sumaišome su išmaišytu sviestu su cukrumi.
Greičiausia ir lengviausia išplakti su mikseriu. Kas mėgsta, gali įmaišyti ir šaukštą medaus.
Po to supilame miltus ir išminkome tešlą. Minkiau apie 5 min. Jei tešla per sausa, įpilkite kelis šaukštus vandens.
Kepimo indą ištepame sviestu, margarinu ar aliejumi.
Sudedam tešlą, išlyginame paviršių. Tešla iškloti reikia ir dugną, ir šonus, kad varškės įdaras neišbėgtų.
Varškę, cukrų, kiaušinius, grietinę ir krakmolą išplakiau su mikseriu.
Paruoštą varškės įdarą supilkite ant tešlos.
Kepkite 200-220 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
» Rašyti komentarą