Varškės pyragas

Varškės pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aguonos, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Cukrus, 150 gramų
  • Vanilė, esencija, 2 lašai
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Džiūvėsėliai, malti, 140 gramų
  • Varškė, liesa, 900 gramų
  • Sviestas, 70 gramų
  • Grietinė, riebi, 200 gramų
  • Vaisiai, arba uogos papuošimui
Gaminimo instrukcija:

Į dubenį sudedame varškę, kiaušinius, cukrų, vanilės esenciją, aguonas, pusės citrinos žievelę ir supilame išspaustas citrinos sultis. Viską gerai sutriname. Išlydome sviestą ir sumaišome su ddžiūvėsėliais. Gautą masę tolygiai paskistome aukštoje apvalioje kepimo formoje ir kepame 150 laipsnių orkaitėje, kol apskrus. Kai pyrago padas bus iškepęs, ant jo pilame varškės įdarą ir vėl pašauname į orkaitę, kurios temperatūra šįkart turi būti ne daugiau kaip 130 laipsnių. Kepame apie 50 minučių. Ant iškepusio pyrago viršaus užpilame truputį cukrumi pasaldintos grietinės. Vėl dedame į tos pačios temperatūros orkaitę 5 minutėms. Pyragą atvėsiname (geriausia per naktį). Prieš patiekdamii papuošiame vaisiais arba uogomis. Labai skanu su braškėmis.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Gabi
2010-05-15 17:52
Ei, nestumkit ant pyrago. Jei nemokat normaliai pasigamint tai patys kalti.
(anonimas)
2010-01-26 22:16
olga
2010-01-23 22:44
laika tiks sugaisinau....nesamone, reikejo taip ir pavadint - karsta varske ir viskas.....
(anonimas)
2009-12-09 18:09
(anonimas)
2009-12-09 18:08