Varškės pyragas


- Varškė, 1 kilogramas
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Citrinos, 2 vienetai
- Cukrus, 0.5 stiklinės
- Miltai, 4 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Sausainiai, 2 pakeliai
- Sviestas, 120 gramų
Sausainius sutrupiname, išlydome sviestą. Sviestą pilame į sutrupintus sausainius ir sumaišome. Gauta mase išklojame formos dugną ir šonus. Jeigu trupa, krenta ar nesilaiko prie formos šonų, įdėkite dar tirpino sviesto, vietoje sviesto galima naudoti trintas datules.p
Varškę sutriname ir išmaišome kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Atskirai išplakame kiaušinius ir tuomet pilame į varškės masę. Viską vėl gerai išplakame. Įtarkuojame citrinos žievelės ir įspaudžiame šlakelį sulčių, pagal Jūsų skonį. Į masę įdedame miltus, stenkitės nepadauginti miltų, nes gausis biskvitinė masė ir pyragas bus ne standus! Viską gerai išmaišome ir dedame į forma išklotą sausainiais.
Kepame 150C temperatūroje 45 - 50 min. Įbedus medinį pagaliuką masę neturėtų prie jo prilipti, tuomet pyragas - iškepęs. Susipjaustome keletą citrinos riekių ir papuošiame pyragą. Belieka tik mėgautis!