Varškės pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Sviestas, 1 pakelis
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Miltai, 2.5 stiklinės
- Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
- Vanilinis cukrus, 1 pakelis
- Varškė, 3 pakeliai
- Kondensuotas pienas, 1 skardinė
- Citrinos žievelė, nutarkuota, 1 valgomasis šaukštas
- Citrinos, (sultys), 0.5 vieneto
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Ant medinės lentelės suberkite persijotus miltus ir vanilinį cukrų. Suformuoto kauburėlio viduryje padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinį ir sukrėskite grietinę.
Aplink miltus išdeliokite nedideliais kebeliais pjaustytą sviestą ir kapokite tešlą peiliu, kol susidarys vientisa masė. Tada ją suminkykite ir padėkite i šaldytuvą.
Tešlą sutarkuokite stambia trintuve ir sukrėskite į skardą.
Paruoškite įdarą: varškę iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu su atskirtais kiaušinių tryniais, kondensuotu pienu ir nutarkuota citrinos žievele, tad palengva įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus.
Varškės įdarą krėskite ant tarkuotos tešlos, ant viršaus dėkite sviesto drožlelių ir kepkite karštoje orkaitėje apie 40 - 50 min.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-05-04 21:18
O sviesto ir varškės pakelių, tai po kilogramą ar po du? 

2015-04-07 18:42
kiek kiausiniu
2015-03-08 08:27
kiausiniu neparasyta kiek kept karstoje orkaiteje ,o gal saltoje ka?laipsniu kiek
2015-03-07 11:08
Vaida, aš irgi pastebėjau, kad varškės įdarui neparašyta, kiek reikia kiaušinių ir kur dėti puse citrinos sulčių
2015-07-25 17:22