Varškės plokštainis su avietėm

Varškės plokštainis su avietėm
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Avietės, 500 gramų
  • Cukrus, smulkus, 220 gramų
  • Vanilė, ankštis, 0.5 vieneto
  • Vanduo, šiltas, 1/3
  • Grietinėlė, plakamoji, 300 mililitrų
  • Sausainiai, avižiniių dribsių, trapūs, 230 gramų
  • Varškė, malta, 400 gramų
  • Sviestas, tirpintas, 100 gramų
  • Želatina, 4 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Aš pirkau avižinius sausainius su kokosais, jei tokių negaunate galite patys įberti kokoso drožlių arba jei nemėgstate kokosų, galite įberti smulkintų riešutų ar maltų migdolų. Sausainius sutrupinkite, užpilkite tirpintu sviestu bei gerai išmaišykite.

Kepimo formą ar tortinę išklokite kepimo popieriumi, ant dugno sudėkite paruoštus sausainius bei viską gerai suplokite, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą kol paruošite varškės masę.

Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite, kad išbrinktų.

Varškę ištrinkite su cukrumi. Sudėkite išimtus iš vanilės ankšties grūdelius, supilkite grietinėlę ir išplakite masę iki purumo.

Išbrinkusią želatiną pakaitinkite (puodelyje arba mikrobangėje), šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į varškės masę. Jei želatina labai kieta, įpilkite keletą šaukštelių vandens.

Paruoštą masę supilkite ant sausainių pagrindo ir dėkite į šaldytuvą 15 min.

Po 15 minučių išimkite, paviršių apdėliokite avietėmis ir vėl dėkite į šaldytuvą kol masė gerai sustings, apie 2-4 val.
P.S. varškę galima pakeisti į mascarponės sūrelį.

Receptą atsiuntė: Neringa
» Rašyti komentarą