Varškės ir mėlynių pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukraus pudra
- Cukrus, įdarui, 150 gramų
- Cukrus, tešlai, 150 gramų
- Krakmolas, bulvių, įdarui, 100 gramų
- Mėlynės, įdarui, 300 gramų
- Kiaušiniai, įdarui, 4 vienetai
- Kiaušiniai, tešlai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, tešlai, 250 gramų
- Varškė, įdarui, 600 gramų
- Sviestas, tešlai, 150 gramų
- Kepimo milteliai, tešlai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilinis cukrus, tešlai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
Kambario temperatūros sviestą ištriname su vaniliniu ir paprastu cukrumi.
Įmaišome kiaušinį.
Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išminkome.
26 cm skersmens apvalią kepimo formą išklojame tešla (dugną ir šonus).
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
Trynius išplakame su cukrumi ir įmaišome varškę.
Įmaišome krakmolą.
Baltymus išplakame su žiupsneliu druskos iki putų konsistencijos. Baltymus atsargiai įmaišome į varškės masę.
Sudedame varškę ant tešlos.
Mėlynes sutriname su 1 šaukštu cukraus (nebūtina) ir sudedame ant varškės
Pridengiame viršų folija ir kepame apie 1 valandą 180 laipsnių orkaitėje.
Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra. Skanaus!!!!
» Rašyti komentarą